Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τις έφαγαν οι “Locos c”...


Ήταν αναμενόμενο και αυτό συνέβη. Ο λόγος για την περιβόητη συμμορία των “Locos c”, που χθες το βράδυ επεχείρησε να τα βάλει με μερικούς οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο χώρο του Μιχάλειου Κτιρίου. 
Όλα ξεκίνησαν όταν οι ανήλικοι συμμορίτες, κατά την πάγια τακτική τους, επεχείρησαν αναίτια να προπηλακίσουν αναίτια έναν νεαρό. Έπειτα από μικροσυμπλοκές το θύμα της φασαρίας ειδοποίησε περίπου 15 άτομα από τον περίγυρό του, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να πάρουν ένα καλό μάθημα για την παραβατική τους συμπεριφορά.
Στο σημείο έσπευσε αμέσως η ασφάλεια Χίου, που προχώρησε στην προσαγωγή 12 ατόμων, μελών της συμμορίας, ηλικίας από 15 έως 25 ετών, τα οποία και ανέκρινε για τα περαιτέρω. Μάλιστα από τις συμπλοκές 3 από τους νεαρούς των “Locos c” οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο καθώς είχαν τραυματιστεί, όμως αμέσως πήραν εξιτήριο από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των επιτόπιων ελέγχων βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε 15 γραμμάρια χασίς.  

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Από τη μία ο τρόπος δράσης των 15 αλλά και η πληθώρα περιστατικών φανερώνουν κατατείνουν στην ύπαρξη οργανωμένης ομάδας, όμως τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι ελλιπή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για σύσταση συμμορίας που θα τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ένταξη στη συμμορία 
Και αν η σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων παραμένει ζητούμενο, το σίγουρο είναι ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει διαφανεί τόσο η οργάνωση της συγκεκριμένης ομάδας όσο και ο τρόπος δράσης.
Η ένταξη κάποιου στη συγκεκριμένη συμμορία, ξεκινάει με την προσέγγιση νεαρών ατόμων από ήδη μέλη με την παρότρυνση να ενταχθεί στην ομάδα. Μάλιστα η προσέγγιση γίνεται είτε μέσω κοινωνικών δικτύων, είτε με κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Αυτό αποτελεί και έναν βασικό λόγο που οι υπεύθυνοι της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και η ασφάλεια με σειρά ενημερώσεων τους σε σχολεία του νησιού συνιστούν στους γονείς να επιβλέπουν την παρουσία των παιδιών τους στο διαδίκτυο ενώ έχουν θέσει το ηλικιακό στάδιο της προεφηβίας ως κόκκινη γραμμή για τη δημιουργία λογαριασμού σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη και η κορυφή της συμμορίας
Σαν μέλος της ομάδας, στη συγκεκριμένη περίπτωση νοείται όποιος ενταχθεί σε αυτή και ακολουθήσει συγκεκριμένο τρόπο δράσης.
Πάντως σε γενικότερο επίπεδο, τα 15 περίπου μέλη της συμμορίας, ανήκουν σε ένα ηλικιακό φάσμα από 15 περίπου ετών μέχρι και 24 ενώ σε αυτή συμμετέχουν νεαροί ελληνικής υπηκοότητας αλλά και παιδιά αλλοδαπών.
Οι πιο μεγάλοι βέβαια, είναι άτομα που έχουν κατ’ εξοχήν παραβατική συμπεριφορά, που βρίσκονται μέσα στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι αναμεμιγμένοι με την κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, η τελευταία φορά που η ηγετική ομάδα της συμμορίας απασχόλησε τις διωκτικές αρχές ήταν ο προ 20ημέρου ξυλοδαρμός λιμενικού υπαλλήλου που επιχείρησε να σταματήσει τη συμπλοκή ατόμων επί της Λεωφόρου Αιγαίου.

Ο τρόπος δράσης
Από τις μέχρι τώρα κινήσεις, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης της «ομάδας». Όπως έχουν μέχρι σήμερα τα γεγονότα, οι γνωστοί άγνωστοι, χρησιμοποιούν ως βάση τους, το πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα το χώρο του Μιχάλειου κτίριου όπου προστατεύεται από το άσυλο.
Μία πιο προσεκτική ματιά στα γεγονότα, δείχνει ότι αυτή είναι και η αιτία που τα μέλη της «ομάδας» δρουν μόνο στο κομμάτι της προκυμαίας που εκτίνεται από το «Satva» μέχρι και τα «Goody’s», ακριβώς για να μπορούν ανά πάσα ώρα να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο όπου απαγορεύεται η παρουσία και η είσοδος αστυνομικών δυνάμεων.
Έτσι λοιπόν, η ομάδα των 15, χτυπάει πάντα σε αυτό το κομμάτι της προκυμαίας, έχοντας μαζί της σιδηρογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα προκειμένου να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στα θύματά της και κατόπιν τρέπεται σε άτακτη φυγή με κύριο στόχο να βρεθούν λίγη ώρα αργότερα μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Οι κινήσεις των αρχών
Το θέμα πάντως, όντας πρωτόγνωρο για τα Χιακά δεδομένα, απασχολεί έντονα τόσο τις διωκτικές όσο και τις πολιτικές αρχές.
Όπως τόνισε ο αστυνομικός Διευθυντής Χίου, Κ. Αφενδούλης, η έννοια της συμμορίας στη Χίο είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, ωστόσο όπως υπογράμμισε γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να αποφευχθεί στη Χίο, παρουσία γεγονότων της Αθήνας.
Στα πλαίσια αυτά, όπως είπε, το μοναδικό μέτρο προστασίας του Χιώτη πολίτη, είναι η αφανής αστυνόμευση από την οποία προσδοκά αποτελέσματα.
Την αγωνία τους πάντως για τα συμβάντα που έχουν ταρακουνήσει την κοινή γνώμη εκφράζουν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κ. Γαννιάρης, όσο και ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, οι οποίοι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ζητήσουν συνάντηση με τον Αστυνομικό διευθυντή Κ. Αφενδούλη για να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ θα ζητήσουν τη λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.





http://www.kounoupi.gr

19 σχόλια:

  1. μαλακισμενα πιτσιρικια...αμα κατεβει το μενιδι με 2 πλοια εκει θα δουνε τι παει να πει σεβασμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to themoa dn einai o sevasmos gt oti kian einai ayto to menidi p les einai kai ayto alitia!!oloi mplekoun me alities!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα " πιτσιρικια" οπως τα λετε για να φερονται ετσι σε ενα νησι..κατι τρεχει...
    μη λετε μαλακιες
    το θεμα ειναι ναβρεις τη ριζα το τι φταιει και οχι να κοψεις τα πανω πανω..ολα τα αλλα ειναι περιττες βλακειες ανοητων φασιστολοων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NAI ANARXOLOGE TIS DEKARAS "TREXEI" TO GEGONOS OTI IRTHE O BLAKAS APO TO AMERICA NA POULISEI ARXIGILIKI STA BLAMMENA. KANANE TIS MALAKIES TOYS, TOYS MPOYZOURIASANE KAI EZISAN AYTOI KALA KAI MEIS KALYTERA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi einai..oloi kserame ti kolopaido htan o arxigos tous..kala na pathoun par"ola ayta myalo den vazoun..pigainan fylaki kai fwnazan sinthimata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεις να πεις κανενα απο τα συνθηματα που φωναζαν?

      Διαγραφή
  6. episis fovomastan na perasoume vradi ap to panepistimio htan tragiko..krima tis oikogeneies tous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. parte piso to nisi mas ap'ta kolopaida pou toxoun di L.A!!An den mpori na mpi astinomia sto panepistimio-ego mia xara mpaino, kai tha spaso ta moutra tou protou malakismeno pou tolma na me plisiasi. Eleos dil.!! Kai pou?! Sti Xio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πατε καλα ρε απο ποιους να παρετε πισω το νησι...χιωτακια ηταν ολα αυτα τα παιδια που εμπλεξαν και τοσα χρονια τον αμερικανο που τα εμπλεξε και μπενοβγαινε στις φυλακες γιατι δεν τον κρητησαν μεσα αλλα ετσι δεν παιρνεισ παρασημα αλλο να κλεισεισ εναν κι αλλο 20 ανηλικα (α!και να ειστε ησυχοι η χιος <> ο αλβανος κοροιδα που την <> συνεχιζει μια χαρα τη δραση του εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. vre anathe mas sas kolozwa ton eixate gnwrisei ton ''arxigo'' p htan k kolopaido min sas parei o diaolos olous mazi...gnwriste tous prwta k meta elate na ksanapeite kako pragma..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kai ti thes na peis esu to teleuteo zwo oti o arxigos apo ta tsoutsekia einai kalo paidi???re ante apo dw me ta kolopaida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. file i alvanoi ftaine to kefali tous ftaiei pou empleksan...ola prhronontai na to 9imasai afto...

      Διαγραφή
  12. Γαμω την αλβανια σας ρε μουνια! Θανατος! Εχετε γαμησει την ΕΛΛΑΔΑ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Re oyrgoi aimomiktes kai ktinobates apo 10 xronon dinete sta paidia sas mixanakia kai ta exete sta opa opa. ti perimenate diladi na ginei. PARARTIMA TIS XRUSHS AUGHS AMESA STHN OYRGIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οurgios aimomijtgs eisai esu gamo ta keratasou kai to soi sou olo arxidembora oust

      Διαγραφή
  14. ΣΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΕΙ ΜΗΝ ΚΡΗΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΞΥΜΕΡΩΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή