Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Ελπίδας Τσουρή σε υπουργό Δικαιοσύνης για βουλευτή που έβγαλε 1 εκ στο εξωτερικό



Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα και να ανακοινωθεί το όνομα του βουλευτή που φαίνεται να έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ΕΥΡΩ, ζητά με επιστολή της στο... Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
Στην επιστολή προς τον υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που ταυτόχρονα κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2012, η κα Τσουρή αναφέρει:
Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
το θέμα της απόσυρσης κατάθεσης του 1.000.000 ευρώ, Έλληνα Βουλευτή, από Ελληνικές τράπεζες, με προορισμό τράπεζες του εξωτερικού, απασχολεί εύλογα την κοινή γνώμη και το πολιτικό σύστημα της χώρας, για αρκετές ημέρες. Περισσότερο, όμως, από αυτό καθαυτό το γεγονός, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η μετάθεση ευθυνών και η αδυναμία των θεσμών να αποσαφηνισθεί πλήρως η υπόθεση, λόγω νομικών ή τεχνικών κωλυμάτων. Οι πολίτες της χώρας αδυνατούν να κατανοήσουν, πώς είναι δυνατό, τόσο η νομοθετική, όσο και η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία, να μη δίνουν λύση σε τυπικά και διαδικαστικά εμπόδια, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Οδηγούμαστε, λοιπόν, σε ένα φαύλο κύκλο, κατηγορούμενοι συλλήβδην, όχι μόνο, για τη διακίνηση του συγκεκριμένου ποσού, αλλά και για αδιαφάνεια, προσπάθεια συγκάλυψης και, στην καλύτερη περίπτωση, αδυναμία αποτελεσματικής παρέμβασης.
Για τους λόγους αυτούς, εκτιμώ, κ. Υπουργέ, ότι είναι επιβεβλημένη η ψήφιση νομοθετικής διάταξης, με την οποία να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση ονομάτων βουλευτών, ή άλλων πολιτικών προσώπων, ακόμα και αν η διαδικασία κατάθεσης χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού είναι νόμιμη, και εφόσον το ίδιο το πολιτικό πρόσωπο δεν έχει γνωστοποιήσει την ενέργεια του αυτή, μέσα σε μια εβδομάδα από την κατάθεση.
Έχω την απόλυτη πεποίθηση, κ. Υπουργέ, ότι σε συνθήκες κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής, επιβάλλονται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις που δεν θα επιτρέπουν σκιές στο δημόσιο βίο της χώρας, ακόμα και αν αυτές θεωρούνται ακραίες.
Με εκτίμηση,
Ελπίδα Τσουρή 

www.chiosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου